[ Pagina de START ]

[ Argument ]

[ Autori ]

[ Noutati ]

[Aforismul zilei]

[ Galerie FOTO ]

[ Alte resurse ]

[ Harta site ]

[ Linkuri ]

[ Recomanda unui prieten ]
Mesajul de Crãciun
al preotului ortodox francez Pascal Sauvage,preot al comunitãtii Bethanie, Gorze, Franta.Dragi prieteni,

Crăciunul nu este mai întâi o sărbătoare, Crăciunul este mai întâi o încercare a credinţei noastre!

Atingem aici inima creştinismului, ceea ce teologii numesc taina Întrupării.

Expresia este frumoasă, dar poate fi atât de abstractă pentru noi, încât să nu ne atingă. Atunci, împreună cu Părinţii Bisericii, să o spunem concret: Dumnezeu devine om pentru ca omul să devină dumnezeu. Credem noi aceasta? Crăciun aceasta înseamnă sau altfel nu înseamnă nimic! Să nu-i displacă acestei lumi care vrea să ne facă să facem din el o sărbătoare a îndopării, o sărbătoare a cadourilor, o sărbătoare de familie dar când mai ales, mai ales uităm că acest copil, acest bebeluş culcat în iesle este Fiul lui Dumnezeu, este Dumnezeu însuşi!

Pentru aceasta, mai întâi a fost inventat Moş Crăciun şi acum este inventat Crăciunul fără iesle, Crăciunul fără Isus, Crăciun, da, dar fără semn religios vizibil! Dragi Prieteni, trebuie să ne trezim şi să trezim această lume odată cu noi. Crăciunul este naşterea lui Emanuel, este naşterea lui Dumnezeu cu noi! Este naşterea lui Dumnezeu care vine să dea sens istoriei noastre, istoriei universale cât şi istoriei personale.

Din acea zi, noi nu mai suntem singuri, nu mai suntem livraţi nouă înşine, nu mai suntem livraţi solitudinii suferinţei, disperării şi morţii, nu mai suntem condamnaţi unui destin absurd şi disperant , nu mai suntem sub semnul hazardului şi al necesităţii!

Căci Dumnezeu este cu noi, în faţa noastră, alături de noi, în noi, dacă noi Îl acceptăm. Suntem liberi, El nu se impune. Dar dacă noi Îl vrem, El ni se oferă, devenind om pentru ca noi să devenim dumnezeu şi îngerii cântă atunci: „Slavă lui Dumnezeu în înaltul cerurilor, pace pe pământ, oamenilor bună voinţă”.

Fericită şi sfântă sărbătoare a Nasterii Domnului tuturor,
cu toată prietenia mea în Christos,

Pčre Pascal


Originalul scrisorii în francezã aici:
http://www.centrebethanie.org/2015/12/message-de-noel.html